Filiala Olt a ACoR a desemnat ieri şase reprezentanţi care vor activa în comisiile consultative constituite la nivelul Guvernului, fiecare măsură importantă adoptată pe viitor hotărându-se să se dezbată mai întâi în aceste comisii.
Primarii comunelor din judeţ membre ACoR (Asociaţia Comunelor din România) au ales ieri reprezentanţi în şase comisii care vor activa la nivel guvernamental. Aceste comisii, 10 la număr, sunt în curs de constituire şi au ca scop consultarea primarilor din ţară înainte de adoptarea hotărârilor importante la nivelul ministerelor. Cum în mai mult de jumătate dintre comisii oltenii sunt reprezentaţi, convingerea primarilor este aceea că vocea cetăţeanului de rând se va face auzită, iar modificările dorite vor fi mai uşor de impus. Comisia de agricultură de la nivel naţional are un preşedinte chiar din Olt. Este vorba de primarul comunei Izbiceni, Mircea Velica, preşedintele filialei Olt a ACoR. În comisia de administraţie va reprezenta judeţul primarul comunei Obârşia, Tudor Udrea, în cea de mediu - primarul comunei Osica de Sus, Ion Ciocan, comisia de sport - primarul comunei Coloneşti, Mircea Stan, comisia de apărare - primarul comunei Deveselu, Ion Aliman, iar în comisia de integrare europeană - primarul comunei Dobrun, Aurel Bondrescu.
„Înfiinţarea acestor comisii pe lângă principalele ministere va fi benefică, pentru că primarii vor strânge problemele pe care le au şi le vor transmite direct, reducând birocraţia, în primul rând. Sper să avem şi rezultate concrete în maximum un an de zile”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Marius Oprescu.
O altă problemă care-i macină pe mulţi dintre primari, de asemenea dezbătută ieri, o constituie plata arieratelor. O directivă europeană, pusă în practică printr-o hotărâre guvernamentală, îi obligă pe primari la plata a 85% din datoriile mai vechi de 90 de