Familiile a trei femei din Timişoara aflate în moarte cerebrală au fost de acord ca organele acestora să fie prelevate. Astfel, în doar două nopţi, medicii din cadrul Centrului regional de imunologie de transplant a reuşit să salveze trei vieţi, după ce au prelevat rinichii şi ficatul de la cele trei paciente care au intrat în moarte cerebrală.
Cea mai tristă poveste este cea a unei femei de doar 30 de ani, gravidă în şase luni, care a suferit un accident vascular cerebral, iar familia a fost de acord ca organele să-i fie prelevate pentru ca alte vieţi să poată fi salvate. Medicii au reuşit să salveze bebelușul, dar sunt încă sceptici cu privire la şansele sale de supravieţuire, pentru că în acest moment se află în stare gravă.
Ultima prelevare de organe a avut loc noaptea trecută, când medicii din Bucureşti şi Cluj, împreună cu cei de la Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean din Timişoara au început cea de-a treia prelevare de organe din acest an. “Pacienta în vârstă de 65 de ani a suferit un accident vascular cerebral cu hemoragie cerebrală, iar familia a fost de acord să-i fie prelevate ficatul şi rinichii. Operaţia a durat în jur de cinci ore şi a fost o adevărată reuşită, la fel ca celelalte două operaţii din noaptea trecută. S-au realizat trei operaţii de prelevare de organe simultan: la Timişoara, la Oradea şi la Cluj”, ne-a spus Dan Ilincariu, coordonatorul regional de transplant. În prezent, în România se pot preleva doar rinichi şi ficat pentru că nu există o bancă acreditată pentru prelevarea de ţesuturi şi celule umane.
Familiile a trei femei din Timişoara aflate în moarte cerebrală au fost de acord ca organele acestora să fie prelevate. Astfel, în doar două nopţi, medicii din cadrul Centrului regional de imunologie de transplant a reuşit să salveze trei vieţi, după ce au prelevat rinichii şi ficatul