Şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie a Judeţului Sibiu (IPJS), comisarul şef de poliţie, Tiberiu Ivancea, a declarat miercuri, 27 februarie, în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural, că la nivelul judeţului Sibiu, rata mortalităţii în cazul accidentelor rutiere ce au avut loc pe drumurile din judeţ, înregistrată pentru 2012, este cea mai scăzută din ultimii 23 de ani.
Datele prezentate arată că în anul 2012 s-au înregistrat 49 de persoane decedate în evenimente rutiere, faţă de 70 de persoane decedate câte au fost raportate în anul 2007, an de referinţă.
În perioada 1 ianuarie -31 decembrie 2011, în judeţul Sibiu au avut loc 225 accidente rutiere grave, în urma cărora 48 de persoane au murit şi alte 235 au fost rănite grav. În anul 2012, au fost înregistrate 204 accidente rutiere grave, cu 43 de morţi şi 209 răniţi grav.
Principalele cauze ale accidentelor rutiere au fost neadaptarea vitezei şi viteza excesivă, alături de traversarea neregulamentară, neacordarea de prioritate vehiculelor şi depăşirea neregulamentară.
Având în vedere locurile în care au avut loc cele mai multe accidente rutiere, poliţiştii au identificat mai multe puncte negre pe drumurile judeţului. Este vorba despre DN1, limita judeţului Braşov, intrare în municipiul Sibiu, ieşirea din municipiul Sibiu la limita cu judeţul Alba, pe DN 7, la punct control Veştem, la limită cu judeţul Vâlcea şi pe DN 14, la ieşirea din municipiul Sibiu spre localitatea Copşa Mică.
Şi în municipiul Sibiu au fost identificate trei zone cu risc crescut de producere al accidentelor. Este vorba despre zona 1, formată din străzile Rahovei, Calea Dumbravii, M.Viteazu, Siretului, Hipodrumului, N.Iorga şi Calea Cisnadiei.
Zona 2 cuprinde străzile V. Milea, Semaforului, V. Aaron, Stefan cel Mare, Moldoveanu, Bâlea şi C. Coposu, iar zona 3, străzi