O cititoare, Ioana I. , de 28 de ani, din Focşani, vrea să afle de la medicul Dănuţ Ceamburu ce trebuie să facă în condiţiile în care a fost diagnosticată cu Helicobacter Pylori. „Acum doi ani de zile la analizele sângelui mi-a ieşit prezenţa unui Helicobacter Pylori. Nu am luat niciun tratament de atunci. Vreau să ştiu dacă îmi afectează în vreun fel starea de sănătate şi ce tratament trebuie să urmez. Mulţumesc”.
Medicul Dănuţ Ceamburu răspunde: „Aceasta este o infecţie cu germeni care are localizare gastro-duodenală şi care provine în urma unui dezechilibru în secreţia de enzime şi acid clorhidric de la nivelul stomacului care în timp poate duce la gastrită sau chiar la ulcer. Se depistează cu ajutorul unei analize de laborator. Este indicat să vă prezentaţi la un medic gastroenterolog pentru a vă investiga suplimentar şi pentru a vă prescrie un tratament specific. În general, se prescrie un antibiotic şi un pansament gastric”.
Dacă eşti bolnav şi cauţi un remediu, dacă te îngrijorează starea sănătăţii tale, dacă vrei doar să previi anumite afecţiuni şi nu vrei să te plimbi prin spitale, e cazul să ne scrii. Bolile, durerea ne afectează viaţa, motiv pentru care nu este bine să amânăm la nesfârşit. Medicul Dănuţ Ceamburu îţi va răspunde, prin intermediul cotidianului nostru, la orice întrebare legată de sănătate.
Întrebările pot fi trimise pe adresele de e-mail roxana.sava@monitorulvn.ro, redactie@monitorulvn.ro sau pe adresa str. Bucegi nr. 21, Focşani.
O cititoare, Ioana I. , de 28 de ani, din Focşani, vrea să afle de la medicul Dănuţ Ceamburu ce trebuie să facă în condiţiile în care a fost diagnosticată cu Helicobacter Pylori. „Acum doi ani de zile la analizele sângelui mi-a ieşit prezenţa unui Helicobacter Pylori. Nu am luat niciun tratament de atunci. Vreau să ştiu dacă îmi afectează în vreun fel starea de sănăta