De doua zile, stirea cu leii si ursii din gradina zoo a lui Nutu Camataru este “breaking news” pe principalele televiziuni de stiri. Astazi insa, informatiile pe aceasta tema au batut toate recordurile de repetitie.
Romania TV, in stilul deja caracteristic, a intors pe toate fetele subiectul: ce se intampla cu leii, cand vine echipajul veterinar sa-i tranchilizeze, unde vor fi duse animalele, ce fac ursii, ce zice fostul senator Marinescu-bideu, acum aparator al drepturilor animalelor, ce parere are Paula Iacob, de profesie avocat, acum pensionara si, mai nou, aparatoare din oficiu a drepturilor animalelor, cum au fost tratate bine patrupedele in captivitate, le hranea parintele lor adoptiv din dragoste sau nu, la ce ora se trezea dimineata, etc., etc.
Antena 3 a oferit si ea spatiu de “cazare” animalelor ridicate din curtea fratelui Camataru, e drept, ceva mai restrans decat televiziunea aflata in proprietatea lui Sebastian Ghita. Acordarea de spatiu din belsug subiectului cu ferma animalelor detinuta de Nutu Camataru a trimis in planul doi, daca nu chiar trei sau patru, teme cu mult mai importante la ordinea zilei: protestele muncitorilor de la combinatul Mechel Campia Turzii, vanzarea combinatului Mechel Targoviste unei firme de apartament, proiectul concedierilor din energie.
B 1 TV, Realitatea si Nasul TV au acordat acestor subiecte spatiu adecvat in raport cu impactul lor social, dar n-au reusit sa anihileze unda de soc produsa de stirea cu leii si ursii lui Camataru. TVR a ajuns o voce foarte slaba in peisajul media romanesc dupa ce a fost siluita jurnalistic sub mai toate guvernarile de la Revolutie incoace, iar impactul presei scrise si al internetului ramane inca foarte mic in raport cu cel al televiziunilor. Ultimul Eurobarometru realizat la cererea Comisiei Europene arata ca pentru 97% dintre romani televizorul reprezinta principala su