În plin scandal al cărnii de cal comercializate în Europa, bucătarul şef al unui restaurant din Philadelphia (SUA) a decis să profite de toată această publicitate gratuită şi a anunţat că va introduce preparate din carne de cal în meniu.
Peter McAndrews, proprietar şi chef al restaurantului Monsu, cu specific sicilian, le va feri clienţilor lui posibilitatea de a gusta carnea de cal. „Mai întâi, voi introduce în meniu porţii mici, cum ar fi antreurile. Cred că lumea va accepta mai uşor să mănânce porţii mici, decât să înceapă direct cu o friptură de cal. Vom testa, iar dacă nu va merge, o vom scoate din meniu“, a declarat McAndrews, potrivit huffingtonpost.com.
Imediat după acest anunţ, bucătarul a primit amreninţări. „Cineva a sunat la restaurant şi a spus: «Dacă începeţi să gătiţi cai, o să vă arunc arunc localul în aer“, a declarat McAndrews. „Poţi boicota ceva, dacă nu-ţi place, dar atunci când mă ameninţi pe mine şi familia mea avem o problemă“, a adăugat el.
Totuşi, carnea de cal va fi introdusă în meniul restaurantului abia în aprilie-mai. McAndrews a mărturisit că a început să consume acest produs după ce s-a căsătorit cu o italiancă. „Are un gust unic„, a precizat el.În Italia, carnea de cal este considerată o delicatesă. În 2012, 75.000 de animale au fost omorâte pentru consum.
Voi aţi testa un preparat din carne de cal?