Este bine cunoscut faptul că dulciurile ne îngraşă. Însă, ştiai că zahărul accelerează procesul de îmbătrânire a pielii şi determină apariţia prematură a ridurilor?
Pielea îmbătrâneşte mult mai repede atunci când consumi o cantitate mare de zahăr rafinat. Odată ajuns în organism, zahărul declanşează un proces natural care poartă numele de glicare. Astfel, moleculele de zahăr influenţează acţiunea colagenului şi a elastinei, două dintre substanţele esenţiale pentru ca pielea să-şi păstreze aspectul tânăr. Efectul de îmbătrânire a pielii va fi cu atât mai vizibil cu cât consumi mai mult zahăr rafinat.
Un consum normal de zahăr înseamnă maximum 8 linguriţe de zahăr pe zi, în cazul în care nu ai probleme de sănătate, avertizează specialiştii. Dacă te confrunţi ci hipertensiunea arterială, cantitatea de zahăr ingerată zilnic trebuie să fie mult mai redusă, fără să sepăşească 2 linguriţe pe zi.
Reţine că zahărul rafinat este folosit în majoritatea produselor alimentare pe care le cumperi de la supermarket, aşadar cu cât consumi mai multe produse procesate cu atât este mai mare cantitatea de zahăr pe care o ingerezi zilnic. În această situaţie, trebuie să renunţi sau să reduci numărul linguriţelor de zahăr folosite pe parcursul zilei.
Cum poţi să-ţi păstrezi elasticitatea pielii
1. Ca o regulă de bază care va da roade pe termen lung este aceea de a limita cât mai mult consumul de zahăr şi făină rafinată.
2. Nu este recomandat să înlocuieşti zahărul cu îndulcitorii artificiali, deoarece s-a dovedit că aceştia pot să-ţi facă şi mai mult rău. Găseşti mai jos câteva alternative pentru zahăr, însă nici acestea nu se pot consuma în cantităţi mari.
3. Nu numai zahărul rafinat declanşează procesul de glicare, ci şi fructele, legumele şi cerealele integrale, însă nu la un asemenea nivel precum dulciurile procesate. Cele mai periculoase rămân