„Şcolile din R. Moldova duc lipsă de peste o mie de profesori” (Timpul).
Singurul comentariu din presa de astăzi este cel semnat de Constantin Tănase de la „Timpul” şi acesta se bazează pe ideea că preşedintele Nicolae Timofti ar fi în acest moment singurul care ar avea autoritatea constituțională să pună punct războiului politic din R. Moldova. „Nicolae Timofti trebuie să-i înduplece pe liderii fostei Alianțe să se așeze la masă negocierilor și să fumeze pipa păcii”, scrie Tănase, care îi crede pe cel trei lideri ai alianţei „orbiţi de ură” unul faţă de altul şi gata să dea “foc casei”, chiar şi cu ajutorul PCRM.
Indexarea ordinară a pensiilor, cea din aprilie, i-a inspirat pe reporterii de la cotidianul „Adevărul” să facă câteva calcule din care ar rezulta cât de neimportantă va fi majorarea pentru unele categorii. Circa 630 de mii de persoane ar urma să primească, începând cu 1 aprilie, pensii mai mari cu 8,05%. Cu toate acestea, 91% din beneficiari vor ridica lunar o sumă mai mică decât minimul de existenţă pentru pensionari, care constituia la finele anului trecut 1 mie 311 lei. „Adevărul” mai scrie că procentual, creşterea este egală pentru toate categoriile de pensionari, valoric, însă, aceasta diferă foarte mult. De exemplu, în anul 2011 comparativ cu 2010, pensia medie a foştilor miniştri a crescut cu 260 de lei, depăşind 6.900 de lei, iar cea a foştilor vameşi - cu 134 de lei până la 2.292 lei. În acelaşi timp, pensia medie de vârstă s-a majorat cu doar 64 de lei, până la 900 de lei.
Intrarea istoricului şi pugilistului Octavian Ţîcu în guvernul Filat, în calitate de ministru al Tineretului şi Sportului, s-a dovedit a fi o ştire importantă pentru mai multe instituţii de presă, care comentează pe larg declaraţiile făcute de noul ministru după investire. Una din condițiile înaintate pentru a accepta fotoliul de ministru a