Chiar dacă prin definiţie aceste prime luni de început de an sunt, datorită iernii, mai inactive, vremea destul de caldă a îmbiat unele administraţii să continue unele lucrări de exterior rămase din toamnă. Este vorba în special de acele lucrări care au termene de finalizare apropiate: de la finele lui martie, până cel târziu în mai.
Astfel la Bocsig, datorită temperaturilor blânde, administraţia a reluat şi finalizat lucrările de reabi- litare a localurilor şcolilor, finanţarea a fost însă din fonduri proprii, după cum ne spunea primarul Florin Ciul. Despre celelalte proiecte nu vrea să vorbească decât după primirea bugetului.
Cam acelaşi lucru s-a întâmplat şi la Covăsânţ, însă aici este vorba de finalizarea lucrărilor finanţate prin fonduri europene pe Măsura 322. Pentru alte lucrări, însă, nu se mişcă nimic fără buget.
La Şeitin, primarul Mircea Totorean ne-a explicat clar că, deşi unele lucrări ce ţin de amenajarea zonei parcului din centru s-ar putea face, demararea lor depinde de momen- tul când va fi cunoscut bugetul pentru anul în curs. Până atunci totul se rezumă la activitatea curentă şi atât.
Şi Ioan Guţu, primarul din Birchiş ne-a mărturisit direct că este în aşteptarea bugetului şi abia după aceea îşi va stabili cu exactitate priorităţile.
Tot în aşteptarea bugetului stă şi administraţia din Zărand, viceprimarul Ioan Drăgan manifestân-du-şi speranţa ca, măcar în acest an, acesta să cuprindă sumele necesare finalizării unor lucrări de infrastructură ce au trenat ani de zile.
Şi primarul Aurel Radiţa speră ca în acest an să finalizeze lucrările din centrul comunei şi să mai achite din facturile restante, însă până nu va şti cifrele noului buget stă pe loc cu toate.
Primăriţa din Semlac îşi pune speranţe că bugetul din acest an îi va permite să mai înainteze cu lucrările la noua şcoală, atât de necesară, m