Preşedintele Comisiei pentru revizuirea Constituţiei, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că prezenţa non-stop a televiziunilor la lucrările comisiei ar afecta lucrările, deoarece naşte dorinţa unor parlamentari de a se "auzi vorbind" la televizor.
Antonescu a fost întrebat dacă decizia în cazul accesului presei la lucrările Comisiei de revizuire a Constituţiei va fi menţinută.
"Voi pune această problemă (a accesului presei pe timpul lucrărilor din Comisie - n. r.) tuturor colegilor şi decizia se va lua la nivelul Comisiei. Deci, să distingem încă o dată, vă rog, foarte bine între transparenţa lucrărilor - cu alte cuvinte comunicarea prin intermediul presei a tot ceea ce s-a decis, a tot ceea ce s-a propus, a tuturor punctelor de vedere - şi prezenţa non-stop a presei la desfăşurarea lucrărilor, dintr-un motiv foarte simplu. Prezenţa presei deşi este întotdeauna plăcută, întotdeauna naşte în noi bucurie, mai naşte şi alte lucruri, mai naşte şi dorinţa de a vorbi foarte mult ca să ne auzim şi poate să fim transmişi la televiziune - ceea ce iar e foarte bine, dar afectează propriu-zis mersul lucrărilor", a explicat Antonescu.
Calendarul modificării Constituţiei
Comisia pentru revizuirea Constituţiei a "schiţat", miercuri, calendarul modificării legii fundamentale, astfel încât, până în 11 martie, grupurile parlamentare să poată veni cu propuneri pe teze. Totodată, preşedintele comisiei, Crin Antonescu, a anunţat că s-a decis ca 15 mai să fie termenul până la care pot fi făcute propuneri de revizuire a Constituţiei, inclusiv de Forumul Constituţional.
"Am decis ca următoarea şedinţă să aibă loc pe 13 martie, iar până pe 11 martie să primim propuneri pe teze de la grupurile parlamentare. De fapt, orice parlamentar poate face propuneri. Până pe 15 mai, vrem să avem toate propunerile pe articole şi cele din partea societăţii civile, prin int