Speculatorii nu s-au înghesuit pe piaţa futures sibiană în prima jumătate a şedinţei de miercuri. Prin urmare, lichiditatea rezultată în urma tranzacţiilor realizate efectiv între jucători era mai scăzută comparativ cu evoluţia din primele două şedinţe ale săptămânii. La ora 16.45, numărul contractelor realizate era de circa 500. Lichiditatea totală era însă "salvată" de contractele rezultate în urma închiderii poziţiilor rămase deschise pe derivatele pe aur, după scadenţa de marţi. În urma închiderii acestora, au rezultat 1386 contracte (810 SIBGOLD şi 576 SIBGOLD_RON). Astfel, volumul total de pe piaţa Sibex, de la ora menţionată, era de aproape 1900 de contracte iar valoarea tranzacţiilor de circa 17 milioane lei.
Pentru derivatul pe Dow Jones se observau 308 contracte încheiate pe scadenţa martie. Cumpărătorii beneficiau de creşterea cu 48 de puncte a Dow Jones, la 13.909 puncte. Pe piaţa mamă din SUA preţurile futures au înregistrat variaţii modeste, investitorii aşteptând date despre vânzările de case şi despre comenzile pentru bunurile de folosinţă îndelungată. Şi la deschiderea NYSE evoluţia era una pe aceleaşi coordonate, participanţii urmărind noi date economice şi rezultate ale companiilor.
Speculatorii interesaţi de evoluţia cursului euro/dolar au mizat pe moneda unică europeană care a înregistrat creşteri. La jumătatea zilei, numărul de contracte era de 135 pe scadenţa martie. În raport cu aceasta, euro se aprecia cu 0,14% şi valora 1,38870 USD. Pe plan extern, moneda utilizată în 17 state europene şi-a revenit, după ce marţi se apropiase de minimul pe şapte săptămâni. Creşterea a venit după ce, în Italia, Pier Luigi Bersani, politician a cărui grupare a ratat de puţin majoritatea în Senat, a apelat la liderul populist Beppe Grillo, cerându-i să arate că e dispus să ajute formarea unui guvern. Indicele dolarului s-a depreciat înainte de d