Furnizorul francez al companiilor William Saurin şi Panzani, care a anunţat marţi că a detectat urme de carne de cal în cutiile sale de ravioli, a avut acelaşi furnizor olandez ca Spanghero, a afirmat miercuri directorul general al companiei.
"La 8 februarie am descoperit că avem un furnizor comun cu Spanghero, compania olandeză Windmeijer, care ne-a livrat carne de vită de origine română", a explicat Stéphane Maloisel, responsabil al Gel Alpes, furnizor al William Saurin şi Panzani.
Compania, care a izolat imediat loturile provenite de la acest furnizor, între care 130 de tone de carne, a efectuat nouă analize, care au relevat prezenţa cărnii de cal în carnea etichetată drept vită.
"Am identificat loturi exclusiv cu vită, altele cu un amestec de vită şi cal în proporţii variabile şi altele doar cu cal", a explicat directorul, care subliniază că societatea sa a anunţat autorităţile franceze.
Gel Alpes, care lucrează cu Windmeijer de la sfârşitul anului 2011, a depus o plângere pentru înşelăciune şi a încetat orice raport comercial cu Windmeijer. Aproximativ 1.500 de tone produse ar putea fi afectate de problemă, a precizat el.
"Ne-am avertizat clienţii, pe cei care sunt susceptibili de a fi afectaţi de problemă", a adăugat Maloisel.
Gel Alpes furnizează carne pentru William Saurin şi Panzani, însă explică faptul că nu a putut furniza carne de origine românească direct către Panzani, din cauza unui caiet de sarcini foarte strict, care exclude carnea de origine română.
Compania Panzani (grupul spaniol Ebro) a anunţat marţi că ar fi depistat prezenţa cărnii de cal în mai multe cutii de ravioli comericalizate în Franţa şi fabricate sub marca sa de către firma franceză William Saurin.
Scandalul prezenţei cărnii de cal în semipreparatele produse în Franţa a fost până acum limitată la filiera care trece prin compania Span