Reprezentanţii pensionarilor vrânceni s-au întâlnit cu cei care conduc sistemul sanitar, pentru a discuta despre reforma în domeniul Sănătăţii. Discuţiile au avut loc ieri, la şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru problemele persoanelor vârstnice. Pensionarii s-au declarat, din start, nemulţumiţi de sistemul sanitar, mai ales de serviciile medicale pe care le primesc. Aceştia au reclamat atitudinea nepotrivită a medicilor faţă de pacienţi, faptul că trebuie să plătească pentru serviciile medicale care li s-ar cuveni în mod gratuit, fiind nemulţumiţi de faptul că medicii îi dirijează către anumite farmacii, care monopolizează astfel piaţa.
„Sunt complet nemulţumit de calitatea serviciilor pe care ni le asigură cei la care suntem asiguraţi şi plătim lună de lună contribuţii. Nu ni se asigură serviciile medicale care ni se cuvin. S-au predat la ANAF încasările, dar nu se simte nicio îmbunătăţire. Se fac tot felul de propuneri, dar cam atât. De exemplu, am fost la medic, că sufăr de diabet. Şi m-a luat la tot felul de întrebări, că de ce nu mi-am făcut analizele, că de ce nu am cuponul de pensie, că trebuie să plătesc nu ştiu ce, apoi m-a dat şi afară. Aşa fac medicii, apoi ne cheamă la ei la privat. D-asta se aglomerează UPU, unde se aşteaptă mult, pentru că medicii specialişti nu-şi fac treaba. În Sănătate este un haos care e plătit din banii noştri. Noi ne dorim ca noua Lege a sănătăţii să schimbe structura. Să fie un nivel de finanţare mai mare, iar relaţia bolnav furnizor de servicii medicale să fie mai bună”, a spus, revoltat, Vasile Vâlcu, preşedintele Asociaţiei Pensionarilor din Vrancea.
Un alt pensionar a propus ca veteranii de război să aibă prioritate la consultaţiile la medic. „Suntem bătrâni, suntem bolnavi şi vrem să murim acasă, nu pe holuri. Ar fi bine dacă veteranii de război ar avea prioritate la medic, să nu mai stăm