Fostul general DIE, Dragoş Diaconescu, implicat în „dosarul Bancherilor” va fi cercetat în libertate. El a stat în arest pe data de 3 noiembrie 2012.
Curtea de Apel Bucureştia decis astăzi că Dragoş Diaconescu (73 de ani) nu este un pericol social şi poate fi cercetat în libertate. Instanţa a respins recursul declarat de procurorii DIICOT împotriva unei decizii similare date de Tribunalul Bucureşti. Dragoş Diaconescu este în arest din 3 noiembrie 2012 şi este considerat unul dintre liderii acestei grupări.
„Vă declar solemn că nu am ştiut nimic despre cererea lui Mihai Stan, de a lua credit la CEC Bank. Nu stiam nimic nici despre cererea la Eximbank. Eu doar i-am făcut cunoştinţă cu cineva din conducerea BRD. Voi respecta toate regulile pe care mi le impuneţi dacă voi fi cercetat în libertate”, a declarat astăzi, în ultimul cuvânt, generalul Dragoş Diaconescu.
Generalul penal a fost şeful lui Dan Voiculescu
Acuzaţile DIICOT
Alexandru Claudiu Cercel-Duca, vicepreşedinte Băncii Române de Dezvoltare (BRD), Florian Dragoş Diaconescu, fost general al Direcţiei de Informaţii Externe (DIE) şi celălat lider al grupări, Daniel Ruse, un personaj al lumii interlope din Olteniţa, sunt cercetaţi, alături de alte 45 de persoane, pentru implicare în obţinere, în mod ilegal, de la Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, în baza unor documente falsificate, finanţarea unor proiecte de achiziţii utilaje, prin intermediul unor societăţi comerciale controlate de către liderii grupării, potrivit Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).
Cum sprijină Securitatea reţeaua bancherilor
40 de credite la 16 unităţi bancare
Potrivit sursei citate, în perioada 2010-2012, membrii grupului infracţional organizat, sub coordonarea liderului Daniel Ruse, au realizat beneficii finan