Craiovenii vor fi tot mai legaţi de sistemul centralizat de încălzire. Reprezentanţii Societăţii Termo Craiova SRL, o parte a reprezentanţilor asociaţiilor de proprietari şi sindicatul asociaţiilor de proprietari din Craiova au convenit să nu le mai aprobe craiovenilor atât de uşor debranşarea de la sistemul de încălzire centralizat. Din acest an, debranşările se vor face numai de angajaţii Termo Craiova SRL.
Ca şi când locatarilor de la bloc nu le era suficient faptul că se găsesc în zone unitare de încălzire (zone cu restricţie de debranşare), acum sunt obligaţi să facă reechilibrarea sistemului de încălzire al întregului bloc, iar debranşarea să o realizeze numai cu angajaţii Termo. „Am căzut de comun acord cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari că trebuie să aplicăm normele legale. De acum înainte, fără excepţie, cererile de debranşare se vor acorda numai dacă sunt îndeplinite anumite condiţii şi vor fi însoţite de anumite documente. Adică, proprietarul trebuie să aducă acordul scris dat de asociaţie, acordul vecinilor pe orizontală şi verticală, să facă dovada altei surse de încălzire şi, foarte important, să suporte costurile de reechilibrare a sistemului de distribuţie, iar lucrările de debranşare se vor face numai de către angajaţii Termo. Există cadru legal, Legea nr. 325/2006, Ordinul nr. 91/2007 Regulamentul de alimentare cu energie termică, Legea nr. 230/2007, care se impune respectat“, explică Sabin Mihai, director tehnic al Societăţii Termo Craiova SRL.
Nu se poate debranşare fără reechilibrare
Reprezentanţii Termo Craiova SRL susţin că nu vor mai da undă verde nici unei solicitări de debranşare venite din partea oricărui craiovean, dacă acesta nu are pe lângă proiectul pentru noua sursă de încălzire a locuinţei şi un proiect pentru reechilibrarea sistemului de distribuţie. Este cunoscut faptul că într-un bloc în c