Delegaţia României a avut o prestaţie peste aşteptări la Festivalul European al Tineretului European (Braşov, 17-22 februarie), încheind pe locul 8 din cele 45 de naţiuni (un aur şi un argint la patinaj viteză, un argint la biatlon). Hocheiştii s-au făcut însă de râs: 0-12 cu Finlanda, 1-7 cu Cehia, 1-11 cu Letonia. Delegaţia României a avut o prestaţie peste aşteptări la Festivalul European al Tineretului European (Braşov, 17-22 februarie), încheind pe locul 8 din cele 45 de naţiuni (un aur şi un argint la patinaj viteză, un argint la biatlon). Hocheiştii s-au făcut însă de râs: 0-12 cu Finlanda, 1-7 cu Cehia, 1-11 cu Letonia.
Vizionând cele trei meciuri de la FOTE 2013, specialiştii s-au întrebat ce viitor are hocheiul nostru. Lotul FOTE a avut o pregătire de lux, finanţată din bani publici, timp de trei ani, cu 80 de jucători selecţionaţi. Asta ar fi însemnat, în teorie, ca jucătorii să provină de la cluburile din Galaţi, Bucureşti, Gheorgheni, Suceava, Rădăuţi, Ploieşti sau Miercurea-Ciuc. Nu a fost aşa, sportivii provenind din Harghita, cu excepţia lui Cosmin Marinescu (Steaua), care, din 180 de minute, a jucat 5! “Nu asta e problema, nu ne comparăm noi cu Finlanda, care are sute de patinoare şi mii de juniori legitimaţi, sau cu Cehia, unde e sport naţional. E şi un sport scump, OK, dar tragedia e că sportivii care au participat la FOTE aveau deficienţe elementare tehnice. În ciuda pregătirii «intense», jucătorii nu legau două pase, făceau canadiene pe «flecuri», abia tăiau gheaţa! Când trăgeau un şut la poartă, pucul se pierdea pe drum!”, explică un antrenor cu experienţă.
Tom Skinner n-a văzut nici un meci!
Toate aceste lucruri nu miră cât timp, se pare, în echipă sunt jucători selectaţi pe “sacoşe şi influenţe”: “Tata e primar, tata e patron şi are bani, tata e antrenor, unchiul e preşedinte etc. Astfel de copii de ştabi au compus lotul FOTE”.