Te gândeşti intens la cineva drag şi tocmai atunci se întâmplă să te sune. Pui o întrebare şi două persoane îţi răspund la fel, la unison. Telepatia funcţionează, chiar dacă nu suntem conştienţi de ea. Dacă ar putea înlocui vreodată limbajul vorbit, am renunţa definitiv la cursurile de limbi străine şi la telefoanele mobile. Te gândeşti intens la cineva drag şi tocmai atunci se întâmplă să te sune. Pui o întrebare şi două persoane îţi răspund la fel, la unison. Telepatia funcţionează, chiar dacă nu suntem conştienţi de ea. Dacă ar putea înlocui vreodată limbajul vorbit, am renunţa definitiv la cursurile de limbi străine şi la telefoanele mobile.
Gândurile şi sentimentele noastre pot ajunge, uneori, la persoanele dragi, fără să vrem şi fără să ştim acest lucru. Telepatia, comunicarea la distanţă fără cuvinte şi fără ajutorul mijloacelor tehnice, este un fenomen real, pe care nici un om de ştiinţă nu îl mai contestă azi. Astronomul francez Camille Flammarion considera telepatia la fel de firească precum "influenţa Lunii asupra mării" sau "acţiunea magnetului asupra fierului". Natura acestui fenomen este încă un mister, dar el se manifestă şi unele persoane au abilitatea de a comunica telepatic mai uşor decât altele.
Psihologii de azi au încercat să definească telepatia în fel şi chip. Unii consideră că este o capacitate firească a fiinţei umane, tot mai puţin folosită odată cu dezvoltarea limbajului. Alţii cred că este o abilitate deosebită pe care o au numai anumiţi oameni. Dar testele pe care le-au făcut au demonstrat cu certitudine un lucru: oamenii comunică mai uşor pe calea gândului când trec prin stări sufleteşti extreme. În momentele de mare bucurie, în momentele triste sau când ne este teamă de ceva, le transmitem celorlalţi gândurile şi sentimentele pe care le avem.
Orice om poate comunica telepatic cu cei din jur, mai ales cu persoanele de care