Jafuri si mici escrocherii, furturi, taxe de protectie, santaj, camatarie, proxenetism sau omoruri la comanda - acestea sunt principalele activitati ale clanului Camataru. Fratii au inceput activitatea in anii '80, cu furturi din apartamente.
Primele condamnari au venit pentru cei doi frati la mijlocul anilor ;80, acestia fiind insa repede gratiati de Ceausescu.
Lupta intre clanuri pentru stapanirea banilor negri este cea mai acerba in Capitala. Pe vremuri, sectoarele Bucurestiului erau impartite intre Gemeni, Spoitoru, Capatana, Stoaca, Preda, Pietroi, Duduieni, Sadoveni, Carani, Gruia si Camataru. Gastile au fost sparte in timp de autoritati care au reusit sa trimita mai toti interlopii dupa gratii.
Cei mai energici si dornici sa ocupe o tarla cat mai vasta au ramas clanurile Sportivii si Camataru. Trimiterea lui Nutu si a lui Sile Camataru dupa gratii, din nou, au readus pe tapet istoricul intregului clan.
Liderul este Ion Balint, cunoscut de toata lumea ca Nutu Camataru. Fostul luptator in legiunea straina a reusit sa formeze una dintre cele mai puternice grupari de crima organizata din Romania. Reteaua infractionala numara candva peste 200 de membri.
Nutu a crescut in cartierul Ferentari, loc unde astazi detine o salba de proprietati imobiliare, printre care si celebra ferma, in care a crescut pana de curand ursi, lei si o herghelie impresionanta de cai. Animalele salbatice au fost ridicate si duse zilele trecute la o gradina zoo. Potrivit site-ului RISE Project, de-a lungul timpului, Nutu Camataru a primit patru condamnari penale: pentru spargeri de locuinte, furt, violare de domiciliu, talharie, santaj, sechestrare de persoane si constituire de grup de crima organizata.
Sile Camataru a avut in trecut o relatie cu Irina, dupa cum a declarat acesata in fata anchetatorilorClanul pe care il patroneaza a dezvoltat o adevarata