O familie din Slatina a cărei casă de vacanţă, ridicată în comuna Bobiceşti, a fost spartă de hoţi în luna ianuarie îi acuză pe poliţiştii locului de incompetenţă, susţinând că lentoarea cu care aceştia au pornit la prinderea făptaşilor, nişte localnici, face ca prejudiciul să nu mai poată fi recuperat niciodată. Asta în ciuda faptului că păgubitul a furnizat poliţiştilor încă de la început informaţii importante care, luate în seamă, ar fi eficientizat ancheta.
În 25 ianuarie, Sergius Moştenescu, din Slatina, a fost anunţat telefonic de faptul că autori necunoscuţi i-au spart casa de vacanţă de la Bobiceşti, locul său de baştină. Deplasându-se la faţa locului, omul a găsit, într-adevăr, una dintre uşile de acces în imobil deschisă şi a sesizat lipsa mai multor bunuri din casă şi dintr-o magazie, paguba ridicându-se, la o evaluare aproximativă, la peste 60 de milioane lei vechi. Hoţii au luat, de-a valma, tot ce le-a picat în mâini: televizoare, butelii, cafetiere, pompe de apă, radiocasetofoane, drujbă, pompe de apă, zeci de metri de cablu electric, un cazan de aramă, topoare, haine, cuverturi, pături, lenjerii, tacâmuri, vase de bucătărie etc. A fost chemată poliţia şi a urmat procedura standard în astfel de situaţii: declaraţii, căutarea amprentelor, proces-verbal de constatare etc. Cazul a intrat în atenţia Secţiei de Poliţie Rurală nr. 1 Bobiceşti, asupra căreia păgubitul ridică mai multe semne de întrebare, cel puţin la capitolul profesionalism.
Indicii servite pe tavă
După modul de operare al hoţilor, omul şi-a dat repede seama că aceştia au pătruns în casă cu ajutorul unei persoane care cunoştea bine interiorul imobilului.
„În spatele uşii de acces care a fost spartă se află un panou pe care ţinem mai multe chei, printre care şi cheile de la magazie. Ei bine, după ce au spart uşa, hoţii au sustras doar cheile de la maga