Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) Cluj au precizat, în urma rezultatului care confirmă faptul că bucăţile de carne aruncate în Tarniţa sunt de cal, că apa din lac nu a fost contaminată. Mai mult, directorul DSV Cluj, Nicolae Pivariu, a precizat că cei care au aruncat carnea în Tarniţa ar putea fi firme din judeţul Alba.
Prefectul judeţului Cluj a convocat joi Colegiul Prefectural pentru a discuta pe tema cărnii aruncate în lacul Tarniţa. „Nici nu ştiu cum s-o numesc, această acţiune iresponsabilă de deversarea a unei cantităţi importante de carne în lacul Tarniţa”, a precizat Vuşcan.
Directorul DSV Cluj, Nicolae Pivariu a confirmat faptul că Studiul de Igienă şi Sănătate Publică a transmis că pentru toate cele 40 de eşantioane rezultatul a fost pozitiv pentru specia cabalină.
„Deci este carne de cal. Vreau să vă spun că şi dacă era carne de vită sau carne de cal lucrurile nu se schimbă. Faptul că această carne în cantitatea de 922 de kilograme a fost aruncată în zona Tarniţa e la fel de grav. Că a fost persoană fizică sau persoană juridică la fel de grav. Vă daţi seama ce conştinţă avem şi ce putem face. La nivelul judeţului Cluj în cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare, pentru că această carne a ajuns în apă, am făcut nişte investigaţii pentru principalii germeni patogeni, respectiv, Salmonella, Listeria, E. Coli verotoxigen si Campylobacter, care sunt negative. Deci a fost o carne conformă. La examenul exterior şi de profunzime a cărnii atestă caracteristici de carne proaspătă, în stare umedă. Deci nu putem vorbi despre o contaminare a apei cu nimic”, a precizat directorul DSV Cluj.
„Se lucrează în continuare pentru depistarea autorilor, părerea mea nu este o carne de pe raza judeţului Cluj întrucât nu avem abatoare unde să sacrificăm cabaline, nu am avut niciun depozit care a depozitat carcasă de cal, nicio