Propunerea conducerii Consiliului Judeţean Sibiu (CJS) de continuare a proiectului de management integrat al deşeurilor în judeţul Sibiu, cel mai important proiect de mediu, cu inversarea raporturilor între cele două firme însărcinate cu implementarea acestuia, a fost votată în unanimitate joi, la şedinţa de Consiliu Judeţean, însă nu după o muncă de convingere din partea preşedintelui CJ Sibiu, Ioan Cindrea.
Propunerea a venit în contextul în care în luna octombrie a anului trecut, una dintre firmele care se ocupa de implementarea proiectului la nivelului judeţului Sibiu, SC Confort SA, şi care era şi lider de proiect, a intrat în insolvenţă. Aceasta forma o asociere cu firma SC Finara Consult SRL.
Soluţia găsită de echipa de implementare a proiectului a fost de schimbare a raporturilor între cele două firme, astfel încât SC Finara Consult SRL să devină lider de proiect.
Propunerea a fost prezentată consilierilor judeţeni sub forma unei informări în textul căreia se specifică: “soluţia care pare a fi de natură să asigure executarea contractului de lucrări (proiectare şu execuţie) pentru instalaţii de tratare şi închidere a depozitelor neconforme în judeţul Sibiu, nr. 1496/2012, în interiorul perioadei de finanţare nerambursabilă, este continuarea execuţiei contractului de către aceeaşi asociere, cu schimbarea liderului”.
Şeful Serviciului Managementul proiectelor din cadrul CJ Sibiu, Oana Popa, a declarat că soluţia a fost “oportună şi necesară” în aceste condiţii. Unul dintre consilierii judeţeni a ridicat problema tergiversării soluţiei din luna octombrie până în prezent.
“Am dorit ca această decizie să fie una legală, oportună şi necesară, în cazul de faţă. E mai bine să mai stăm unpic să ne gândim până să luăm o decizie atât de importantă. Însă cel mai important lucru şi factorul de decizie în acea