Lucrătorii poştali buzoieni au continuat acţiunile de protest începute pe 12 februarie în Capitală, astfel că, ieri dimineaţă, s-au prezentat din nou în faţa Instituţiei Prefectului.
Poştaşii buzoieni au protestat cu cagule pe faţă tocmai pentru a evidenţia acţiunile de intimidare şi prigoană de după mitingul din Bucureşti. De asemenea, proteste au fost organizate ieri în toată ţara, în acelaşi fel, în semn de protest faţă de acţiunile de intimidare, şi anume că în mai multe judeţe poştaşii au fost chemaţi la Comisia de abateri disciplinare.
Sindicaliştii amintesc că, în 7 ianuarie, conducerea companiei a solicitat sindicatului acordul pentru modificarea unor articole din contractul colectiv de muncă, în sensul diminuării unor drepturi de personal, iar două zile mai târziu a transmis la SLPR o adresă prin care solicita sindicatului analiza pentru diminuarea numărului de tichete de masă şi îl informa despre intenţia de a concedia în cursul anului 2013 un număr de 1.800 de angajaţi din mediul urban.
Prin organizarea acestor acţiuni, Sindicatul Lucrătorilor Poştali doreşte să atragă atenţia Statului, care este acţionarul majoritar al Poştei Române prin Ministerul Comunicaţiilor, precum şi tuturor celor care beneficiază de serviciile furnizate de Poşta Română de foarte mulţi ani, asupra faptului cu managementul Poştei Române conduce compania către dispariţia din piaţa serviciilor poştale din ţară şi transformă mii de actuali angajaţi, plătitori de impozite şi contribuţii, în asistaţi social, dependenţi de bugetul de stat şi aşa destul de sărac.
Lucrătorii poştali buzoieni au continuat acţiunile de protest începute pe 12 februarie în Capitală, astfel că, ieri dimineaţă, s-au prezentat din nou în faţa Instituţiei Prefectului.
Poştaşii buzoieni au protestat cu cagule pe faţă tocmai pentru a evidenţia acţiunile de intimidare şi prigo