Răsfaţă-ţi familia sau prietenii cu deserturi în culorile mărţişorului. Dacă nu ai avut timp să cumperi micile simboluri ale primăverii, mai există o soluţie. Pregăteşte un desert delicios pe post de mărţişor. Va fi, cu siguranţă, la fel de apreciat. Răsfaţă-ţi familia sau prietenii cu deserturi în culorile mărţişorului. Dacă nu ai avut timp să cumperi micile simboluri ale primăverii, mai există o soluţie. Pregăteşte un desert delicios pe post de mărţişor. Va fi, cu siguranţă, la fel de apreciat.
Ingrediente: pentru blat: 7 ouă, 7 linguri de zahăr, 7 linguri de făină, 7 linguri de apă, două linguri de ulei, un praf de copt, un plic de zahăr vanilat, un praf de sare; pentru cremă: 500 g căpşune, 500 ml frişcă, un borcan cu gem de căpşune şi un plic jeleu; sirop: 2-3 linguri de zahăr.
Mod de preparare:blat: se bat spumă albuşurile cu sarea, apoi se pune zahărul, apa şi uleiul. Se adaugă şi gălbenuşurile, după care se încorporează făina amestecată cu praful de copt. Se pune compoziţia într-o formă rotundă şi se bagă la cuptor 40-45 de minute. După ce s-a copt, se lasă să se răcească. Crema: se taie căpşunele în jumătate. Se păstrează şi câteva întregi, pentru ornat. Se bate frişca şi se pune la rece. Când blatul s-a răcit, se taie în trei. Se aşază prima foaie pe un platou şi se unge cu jumătate din cantitatea de gem. Se pun şi celelalte două foi de aluat umplute cu căpşune, jeleul preparat conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi gemul rămas. Ultima foaie se însiropează cu puţină apă cu zahăr. Se îmbracă tortul cu frişca rămasă şi se ornează cu căpşune şi, opţional, cu o frunză de mentă. Se dă la rece până la servire.
Ingrediente: 250 g făină, 150 g zahăr, o linguriţă şi jumătate praf de copt, un vârf de cuţit de sare, un ou, 200 ml lapte, 110 g unt, un plic de zahăr vanilat, coaja de la o portocală, un plic jeleu de căpşune, 300 g zmeură congelată