Peste câteva zile vine “1 MARTIE”, ziua în care toate femeile primesc cuvenitul “mărţişor”.
Acest mic dar îl merită toate femeile şi nu este condiţionat de ceva anume, iar acesta poate fi sub mai multe forme.
în sport sunt foarte multe femei, unele care încă îl mai practică, altele în funcţii de conducere. Sunt ramuri sportive dedicate mai mult femeilor, dar şi altele accesibile bărbaţilor.
Fotbalul pe mapamond este dominat în totalitate de bărbaţi, chiar dacă în ultimii ani UEFA, FIFA pun accent pe fotbalul feminin, de la jucătoare la arbitri etc.
în ROMÂNIA, în fotbalul masculin, în organigramele de conducere ale cluburilor sunt numai bărbaţi. Atât cât cunosc eu, a apărut în ultimii 10-15 ani câte o doamnă în fruntea unui club sau altuia, dar pe post de patron şi, evident, preşedinte.
Tot din câte ştiu eu, în fotbalul românesc nu am întâlnit, nu am auzit ca o doamnă să ocupe funcţia de “delegat” al vreunei echipe din liga naţională (la judeţ găsim totuşi o echipă cu o domnişoară delegat).
Nu pentru că această funcţie (delegat) ar fi interzisă doamnelor, ba, dimpotrivă, numai că eu nu am această informaţie, iar dacă cineva ştie la un club divizionar o femeie “delegat”, să mă informeze şi pe mine.
Da, eu am cunoscut câteva femei, câteva doamne, dar pe post de patronpreşedinte, personal având tangenţă, sub o formă sau alta, cu echipele pe care aceste doamne le reprezintă.
Cei cu ceva vechime în fotbal, antrenori, jucători, delegaţi, arbitri, observatori, au cunoscut-o pe doamna IONELA de la ALTAY CONSTANŢA pe când această echipă evolua în divizia B. Domnia sa conducea clubul
ALTAY CONSTANŢA chiar dacă era femeie.
Doamna ONU GETA de la “A.C.U.” ARAD a condus clubul arădean, probabil şi astăzi este la cârma echipei, noi am cunoscut-o prin meciurile directe pe care F.C.M. TÂRGOVIŞTE le-a susţinut în compania cel