Alături de exponatele unor creatori din Polonia, Turcia, Anglia, Italia, Spania, se află şi cele realizate de elevii a două şcoli gimnaziale din Galaţi. Micii artizani speră că banii adunaţi din vânzarea mărţişoarelor pe care le-au creat salva o colegă de-a lor greu încercată de boală.
La Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” din Galaţi a fost vernisată expoziţia „Un zâmbet, o floare şi un pic de culoare”, manifestare care se constituie într-un adevărat salon internaţional al Mărţişorului – fiind expuse sute de mărţişoare şi felicitări din România, Polonia, Turcia, Anglia, Bulgaria, Ucraina, Italia, Croaţia, Spania şi Republica Moldova.
La baza acestei manifestări expoziţionale, se află un proiect educaţional intitulat “Natura inspiră şi dăruieşte”, coordonat de învăţător Angela Chiroşcă de la Şcoala Gimnazială 29, precum şi de profesorul Cornelia Onofrei de la Şcoala Gimnazială numărul 3 “I. L. Caragiale”), în colaborare cu Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi. Au mai contribuit la realizarea acestui proiect Inspectoratul Şcolar Judeţean, Casa Corpului Didactic Galaţi şi Palatului Copiilor şi Elevilor.
Pe lângă scopul educativ de păstrare a tradiţiei Mărţişorului în România, organizatorii şi-au propus să dea un caracter umanitar acestei manifestări. Astfel, banii încasaţi din vânzarea mărţişoarelor urmează a fi donaţi unei fetiţe în vârstă de şase ani care are nevoie de două intervenţii chirurgicale, dintre care una la o clinică din străinătate.
Anul trecut, o expoziţie similară, l-a ajutat pe Adrian, să poată învăţa şi să se poată juca împreună cu colegii săi de şcoală, fireşte, graţie interesului pe care publicul vizitator l-a arătat acestei acţiuni cu dublu scop.
„Tradiţia Mărţişorului este una de suflet pentru români. Mărţişorul înseamnă primăvară, iar noi vrem să aducem acest anotimp şi în sufletul micuţ