La Hala Matache se lucrează de zor. Muncitorii montează stâlpi uriaşi, pregătind terenul pentru demolarea construcţiei. Reprezentanţii organizaţiilor non-guvernamentale (ONG) spun însă că tot ce se întâmplă acum în zonă este ilegal. La Hala Matache se lucrează de zor. Muncitorii montează stâlpi uriaşi, pregătind terenul pentru demolarea construcţiei. Reprezentanţii organizaţiilor non-guvernamentale (ONG) spun însă că tot ce se întâmplă acum în zonă este ilegal.
Disputa dintre autorităţi şi reprezentanţii organizaţiilor non-guvernamentale pe tema Hala Matache pare să nu se mai termine.
Acum, în timp de municipalitatea a adus muncitori să pregătească demolarea clădirii, mai multe organizaţii, alături de arhitecţi, au deschis ieri un nou proces împotriva Primăriei, acuzând- o de distrugerea acestui monument istoric.
“Conform legii, mutarea nu e posibilă decât în cazuri extreme şi nu pentru a face loc unei şosele cum vrea Oprescu”, a spus ieri Nicuşor Dan de la Asociaţia Salvaţi Bucureştiul.
Reprezentanţii municipalităţii vor să dărâme imobilul şi să-l reconstruiască 40 de metri mai în spate, pentru a face loc şoselei ce va lega Piaţa Victoriei de Piaţa George Coşbuc.
Arhitecţii spun însă că soluţia cea mai bună şi mai ieftină cu circa 600.000 de euro este ca hala să fie restaurată în locul în care se află şi să-i fie construite arcade pe sub care să poată trece pietonii.
“Primăria vrea să mute hala ca să facă trotuar şi pistă de biciclete. Noi le dăm soluţia să ţină pe loc hala, să facă trotuar pe sub porticul ei şi pista prin spatele acesteia”, ne-a declarat arhitectul Şerban Sturza.