Elena Botezan a fost reînvestită joi în funcţia de şefă a DNA Cluj, chiar în ziua în care structura centrală a instituţiei prezenta bilanţul activităţii pe 2012. Cel puţin două dosare grele din arsenalul cu care se laudă DNA au fost instrumentate de procurorul Botezan.
Procurorul Elena Botezan a fost reînvestit ieri în funcţia de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA)- Serviciul Teritorial Cluj, de către Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Decizia a fost luată în unanimitate, a transmis Monica Prejmereanu, purtătorul de cuvânt al CSM. Elena Botezan ocupă funcţia de şefă a DNA Cluj din 12 noiembrie 2009, mandatul ei fiind de trei ani.
Legea permite însă reînvestirea în funcţia de conducere pentru încă trei ani. Voturile pentru reînvestirea Elenei Botezan în funcţia deţinută s-a dat chiar în ziua în care DNA, structura centrală, şi-a prezentat bilanţul activităţii pe anul 2012.
Elena Botezan are o vechime ca procuror de peste 15 ani, şi a îndeplinit această funcţie, succesiv, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. Din 15 decembrie 2005, Elena Botezan lucrează că procuror la DNA Cluj, devenind în 2009 şefa acestei structuri. Ca procuror, Botezan a avut o activitate susţinută, multe dintre rechizitoriile „cu greutate", vizând fraude mari sau nume cu rezonanţă în lumea politică şi a afacerilor din Cluj având semnătura sa.
Dosarele prin care au fost trimişi în judecată fostul primar Sorin Apostu şi soţia sa, Monica Apostu, Radu Bica, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj sau cel privind frauda la referendumul din vara trecută, prin care a fost trimis în judecată Dumitru Samson, fiul vitreg al ministrului Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, sunt rezultatul activităţii procurorului Botezan.
Anchetarea lui Radu Bica, începută în toamna