Activistii de mediu de la Greenpeace au câstigat procesul intentat celor de la Romsilva, care au încercat sã ascundã date despre tãierile abuzive din Retezat.
Cei de la Romsilva au pretextat un atac de insecte asupra pãdurilor si, ca urmare, au avut loc defrisãri masive într-o zonã cu arbori valorosi din punct de vedere dimensional si sortimental. În plus, spun cei de la Greenpeace, nu s-a tinut cont de scopul tãierilor de conservare, utilizând tehnici agresive de exploatare. Dupã ce abuzul a fost dovedit, Greenpeace a solicitat Ministerului Mediului si al Pãdurilor, precum si Regiei Nationale a Pãdurilor – Romsilva, informatii referitoare la controalele efectuate pe teren si aplicarea unor sanctiuni pentru defrisãrile de pãdure din Parcul National Retezat, zona Râu Ses. Romsilva a refuzat sã furnizeze aceste informatii si a fost actionatã în instantã. „Actionarea în instantã a survenit în urma refuzului Romsilva de a oferi informatiile solicitate de Greenpeace în legaturã cu mãsurile concrete de remediere a deficientelor constatate, stadiul implementãrii acestor mãsuri, persoanele sanctionate pentru neregulile constatate, sanctiunile aplicate pentru fiecare persoanã în parte, mãsurile luate pentru prevenirea altor situatii similare”, spun activistii de mediu. Procesul a fost câstigat de Greenpeace, prin hotãrâre definitivã si irevocabilã.
Carmen Cosman Share
Activistii de mediu de la Greenpeace au câstigat procesul intentat celor de la Romsilva, care au încercat sã ascundã date despre tãierile abuzive din Retezat.
Cei de la Romsilva au pretextat un atac de insecte asupra pãdurilor si, ca urmare, au avut loc defrisãri masive într-o zonã cu arbori valorosi din punct de vedere dimensional si sortimental. În plus, spun cei de la Greenpeace, nu s-a tinut cont de scopul tãierilor de conservare, utilizând tehnici agresive de exploatare. Dupã