Blocurile din Satu Mare vor fi reabilitate, în principal, din fonduri europene. Ce-i drept, efortul financiar va fi completat din bugetul administraţiei locale, respectiv din buzunarul proprietarilor. În acest sens, Consiliul Local Satu Mare a aprobat ieri indicatorii tehnico-economici, după care urmează depunerea proiectelor în vederea obţinerii finanţării. După ce au luat act de încetarea mandatului consilierului USL Ioan Ardelean, consilierii sătmăreni au ridicat în faţa conducerii Primăriei Satu Mare, reprezentată de primarul Dorel Coica, viceprimarul Marcela Papici şi city-managerul Dan Băbuţ, problema viruşilor informatici care au invadat calculatoarele administraţiei locale, solicitând o restricţionare a accesului la diferite site-uri considerate periculoase.
Undă verde pentru anveloparea blocurilor
Consiliul Local Satu Mare a aprobat, în unanimitate de voturi, proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice şi a indicatorilor tehnico-economici la obiectivul de investiţie “Implementarea măsurilor de eficienţă energetică la blocurile de locuinţe din municipiul Satu Mare”, demers necesar pentru depunerea cererii de finanţare pentru rabilitarea a 14 blocuri. Fondurile pentru anveloparea blocurilor se vor obţine prin Programul Operaţional Regional, respectiv pe domeniul major de investiţie “Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe”. Documentaţia a fost comandată şi va fi achitată de Primăria municipiului Satu Mare firmei de proiectare S.C. SERBIS S.R.L Bistriţa.
Schema atragerii de fonduri
Finanţarea executării lucrărilor de intervenţie se asigură în cuantum de 60% din Fondul European de Dezvoltare Regională şi bugetul de stat. De asemenea, 40% din cheltuielile eligibile ale proiectelor se vor asigura din bugetul Primăriei Satu Mare şi ale asociaţiilor de proprietari.
P