Primul caz în dosarul scandalului cărnii de cal din Grecia a fost anunţat, miercuri, pe site-ul Autorităţii Elene pentru Controlul Produselor Alimentaţiei Publice (EFET), fără nicio notificare ulterioară şi fără declaraţii suplimentare.
Corespondentul RFI şi RRA la Atena, Monica Chihaia
EFET a confirmat că a găsit "ADN carne de cal" în mostre prelevate din pachete congelate cu eticheta "carne de vită", importate direct din România de o companie greceasca cu sediul în Pireu.
Comunicatul de presă lasă să se înţeleagă că etichetarea ar fi fost făcută tot în România. Partida conţinea peste o mie de kilograme de carne tocata, întreaga cantitate fiind retrasă imediat de autorităţile elene, care au dispus intensificarea controalelor.
Cele 76 de probe obţinute în urma unor "verificări reprezentative", subliniază în textul comunicatului EFET, au fost trimise pentru probe de laborator; pâna în prezent au fost analizate 26, două dintre acestea, reprezentând lotul din România, fiind depistate pozitiv. Autorităţile precizează că vor fi luate "măsurile prevăzute
de legislaţia în vigoare" şi, de asemenea, că "opinia publica va fi informată" în legătură cu rezultatele controalelor efectuate.
Primul caz în dosarul scandalului cărnii de cal din Grecia a fost anunţat, miercuri, pe site-ul Autorităţii Elene pentru Controlul Produselor Alimentaţiei Publice (EFET), fără nicio notificare ulterioară şi fără declaraţii suplimentare.
Corespondentul RFI şi RRA la Atena, Monica Chihaia
EFET a confirmat că a găsit "ADN carne de cal" în mostre prelevate din pachete congelate cu eticheta "carne de vită", importate direct din România de o companie greceasca cu sediul în Pireu.
Comunicatul de presă lasă să se înţeleagă că etichetarea ar fi fost făcută tot în România. Partida conţinea peste o mie de kilograme de carne tocata, întreaga cantit