Operatorii telecom din Coreea de Sud îi avertizează pe cei europeni în legătură cu tehnologiile 4G. Coreenii spun că utilizatorii nu sunt dispuşi să plătească suficient pentru serviciile de date şi că acest lucru le micşorează profiturile, scriu jurnaliştii de la Reuters.
În Coreea de Sud peste 30% dintre cei 50 milioane de utilizatori de smartphone-uri au conexiuni de date ultrarapide. Operatorii europeni se plâng de rata mică de adopţie a noii tehnologii dar coreenii spun că asta nu este neapărat un lucru rău.
Reprezentanţi ai SK Telecom, cel mai mare operator din Coreea de Sud care controlează mai mult de jumătate de piaţă, dar şi ai KT Corp, al doilea cel mai mare jucător sud-coreean, au declarat pentru Reuters că reţelele rapide sunt avantajoase pentru consumatori, dar nu şi pentru ei.
“Colegii noştri europeni se plâng că explozia abonamentelor de date nu s-a produs încă penru ei. În Coreea utilizatorii sunt înebuniţi după date. Avem cereri fără precedent. Nu le putem face faţă. Problema pe care o avem, totuşi, este că nu sunt dispuşi să plătească suficient”, a declarat Suk-Chae Lee, directorul KT Corp la Mobil World Congress.
Coreea de Sud este deseori prezentată, guvernele europene, ca un model pentru dezvoltarea serviciilor de date.
Cu toate că traficul de pe dispozitivele mobile este în creştere, veniturile nu par să se mărească, a spus directorul tehnic al SK Telecom Jae W. Byun. “Estimăm o creştere cu 13 dolari pe utilizator, în comparaţie cu tehnologia 3G. Suma este bună însă nu e suficientă pentru a justifica investiţiile necesare dezvoltării tehnologiei LTE”, a spus acesta. Byun a specificat că profitabilitatea serviciilor LTE ar putea să crească deoarece numărul de utilizatori ar putea creşte la 60% până la sfârşitul anului.
Operatorii europeni sunt de părere că miliardele de dolari