Aproximativ 45 de poştaşi din judeţ, membri ai Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România – Filiala Sălaj, au pichetat ieri sediul Instituţiei Prefectului, ca formă de protest împotriva modului în care conducerea Companiei Naţionale Poşta Română înţelege că trebuie făcută reorganizarea companiei.
Protestatarii au ajuns pe platoul din faţa Prefecturii înainte de ora 8.00 şi au venit „înarmaţi" cu pancarte, fluiere şi purtând pe faţă măşti. Potrivit lui Călin Balog, preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România – Filiala Sălaj, măştile reprezintă, şi ele, o formă de protest faţă de „practicile securiste" pe care noua conducere a Companiei Naţionale Poşta Română le aplică în politica de personal. „Au trimis adrese prin care i se cere fiecărui şef de oficiu poştal să facă liste cu angajaţii care participă la proteste", explică liderul sindical. Călin Balog spune că, dat fiind că se vorbeşte despre concedieri, angajaţii consideră că acele liste ar putea avea legătură cu disponibilizările şi că nu sunt altceva decât o formă de a-i intimida pe poştaşi să renunţe la proteste. „Faptul că purtăm măşti nu înseamnă că ne ascundem, ci doar că protestăm faţă de aceste practici de intimidare", ne-a declarat sindicalistul.
Sindicaliştii din Poşta sălăjeană, sprijiniţi şi de pensionari, au protestat, simultan cu colegii lor din întreaga ţară, faţă de disponibilizările anunţate, dar şi faţă de modul în care se pregăteşte reorganizarea şi privatizarea companiei. Numai în Sălaj, ar urma să fie puşi pe liber 50 de angajaţi (25 din mediul urban, 25 din rural), mai multe oficii poştale fiind propuse spre desfiinţare ori spre transformare în agenţii, în care numărul lucrătorilor va fi redus de la trei sau patru acum, la unu. În plus, singurul angajat ce va rămâne într-o astfel de agenţie din mediul rural va trebui să deservească mai multe localităţi. @