S-a mai înfiinţat un grup de lucru, care de săptămâna viitoare se va întâlni la Prefectură şi va lucra la proceduri pentru prevenirea şi combaterea violenţei în şcoli, printre măsurile vizate de poliţie fiind şi supravegherea zonelor în care elevii petrec mult timp.
Prefectura, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Poliţia şi Jandarmeria au hotărât ieri, în şedinţa Colegiului Prefectural, înfiinţarea unui nou grup de lucru, având ca obiectiv prevenirea şi combaterea violenţei în şcoli. Evenimentele de agresiuni între elevi mediatizate în ultima perioadă, dar şi statisticile Poliţiei şi Jandarmeriei justifică această hotărâre, au susţinut ieri prefectul - Eugen Ionică, şeful Poliţiei Olt - Mihai Pruteanu şi inspectorul şcolar general - Felicia Man.
„Conform indicatorilor statistici se constată o oarecare creştere a violenţei în şcoli, a infracţiunilor. S-a discutat dacă acest fenomen este legat de colaborarea instituţiilor, de modul cum este pusă în practică această colaborare, sau este influenţat de cele ce se întâmplă la nivel naţional”, a spus prefectul Ionică.
Şeful Poliţiei a dat asigurări că violenţa în şcolile din judeţ nu este o problemă atât de mare, de un fenomen neputând fi vorba. Cazul de la Caracal, când două eleve dintr-un colegiu tehnic s-au bătut, este mai degrabă o excepţie. Între timp, conform declaraţiilor şefei ISJ, s-au stabilit şi sancţiunile, una dintre eleve fiind mustrată în scris, iar cealaltă, trimisă pentru câteva zile la bibliotecă. Mai degrabă furturile între elevi ies în evidenţă ca număr, deşi nimeni n-a avansat o cifră. E vorba de furturi de telefoane mobile, de rechizite etc.
Cert este faptul că săptămâna viitoare va avea loc prima întâlnire a noului grup de lucru, pentru a se pune la punct procedurile de intervenţie.
„Eu îmi doresc să atragem şi un alt actor în acest demers, unul foarte i