Angajările în sistemul public se fac prin întrajutorare. Să luăm un exemplu. Adrian Gorun este preşedintele Senatului Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu şi secretar general la Comisia Naţională de Prognoză. Cum s-a dus Gorun la Prognoză, cum şeful lui, Ion Ghizdeanu, a devenit prin cumul cercetător la UCB. Mâna dreaptă a lui Gorun din UCB este decanul de la Inginerie, Luminiţa Popescu. Ei bine, imediat de Ghizdeanu a început să-şi rotunjească veniturile din banii universităţii, fiica Luminiţei Popescu a devenit consilier la Comisia de Prognoză.
Universitatea „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu are de la sfârşitul anului trecut profesori pe care îi plăteşte regeşte pentru a „întări“ corpul academic din instituţie. Printre cei care prestează muncă la UCB se numără şi Ion Ghizdeanu, şeful lui Adrian Gorun. Ghizdeanu este preşedinte la Comisia Naţională de Prognoză, iar Gorun este secretar general. Senatul a aprobat în octombrie ca Ion Ghizdeanu să „cerceteze ştiinţific“ la UCB. Întâmplător, în aceeaşi lună, Mirela Popescu, fiica Luminiţei Popescu, decană la Facultatea de Inginerie, este angajată la Comisia de Prognoză.
Lipsă de transparenţă la UCB
UCB nu a mai publicat din 2011 deciziile luate în şedinţele de Consiliu de Administraţie sau Senat, deşi transparenţa în instituţiile de stat este prevăzută în lege. Lipsa de transparenţă a universităţii permite cititorilor să creadă că hotărârile ţinute la secret ascund alte „coincidenţe“.
Pandurul a intrat în posesia Hotărârii de Senat nr 123 din 13 octombrie 2012, conţinutul ei fiind confirmat de rectorul Moise Bojincă. Astfel, devin cercetători la UCB Andrei Marga, Georgeta Predeanu, Lucian Albu, Ion Ghizdeanu şi George Jemboiu. În hotărârea Senatului este invocat rezultatul unui concurs ce a avut loc pe data de 4 octombrie 2012, iar cei de enumeraţi mai sus au câştigat.
Mai mu