Conducerea CET Palas aşteaptă o restructurare a activităţii, inclusiv concedieri, în următorii cinci ani
În ultimii ani, 1.000 de oameni au plecat din centrală
Electrocentrale Constanţa a rămas fără 1.000 de oameni în ultimii 17 ani, iar schema de personal este, în prezent, atât cât trebuie. Liderul Sindicatului Liber Energetica, din cadrul CET Palas Constanţa, Gheorghe Cosor, spune că intenţia Ministerului Economiei de a restructura mai multe companii energetice, care ulterior a fost retrasă, la solicitarea prim-ministrului Victor Ponta, nu s-ar fi putut aplica la Constanţa. „Este vorba despre o continuare a legii dată de fostul premier Emil Boc, dar în Constanţa nu vor exista restructurări“, este sigur Gheorghe Cosor. Liderul de sindicat se bazează pe faptul că din cadrul CET Palas deja au plecat, din anul 1996 şi până în urmă cu trei ani, peste 1.000 de oameni. Mulţi au plecat prin pensionare, dar sunt şi persoane care au preferat să se retragă singure, pentru a câştiga mai bine în alte ţări. Ultima disponibilizarea a fost în urmă cu trei ani, când Electrocentrale Palas Constanţa a concediat 60 de persoane. „Dacă se vor mai face disponibilizări, s-ar pune în pericol funcţionarea CET-ului“, a mai precizat Cosor.
Liderul sindical a adus în discuţie o propunere a primarului general al Capitalei, care şi-a exprimat dorinţa ca centralele de termoficare din întreaga ţară să intre în administraţia consiliilor locale şi, astfel, să fie şterse toate datoriile regiilor de distribuţie. „În acest mod nu o să se rezolve problema şi, mai mult decât atât, nu se ştie dacă este posibil acest lucru. CET Constanţa are datorii de zeci de milioane de lei, dar are de încasat sute de milioane de lei“, susţine Cosor.
De cealaltă parte, directorul CET Palas Constanţa, Doru Oşlobeanu, ne-a declarat că nu a primit nicio informaţie în mod oficial privind disponibiliz