Consilierii judeţeni au aprobat ieri organigrama, numărul de personal şi statul de funcţii pentru SJU Slatina în urma preluării spitalului din Scorniceşti, din calcule reieşind 2.815,5 posturi, dintre care, însă, aproximativ 1.000 sunt vacante.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina are, conform organigramei aprobate joi de consilierii judeţeni, în şedinţă ordinară, 2.815,5 posturi normate, numărul fiind stabilit după preluarea în structura spitalului slătinean a Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti. Dintre acestea însă, aproximativ 1.000 de posturi aferente personalului medical sunt vacante. Vestea nu este neapărat bună pentru cei care se visează în viitor salariaţi ai spitalului, pentru că se intenţionează o nouă reorganizare şi o reducere a posturilor.
„Nu este organigrama finală, este cea rezultată din normare. Avem acum, cred, 1.000 de posturi vacante, care în mod evident nu vor fi ocupate, în mod sigur nu toate. Urmează să regândim distribuirea în cadrul secţiilor şi până la sfârşitul acestui an să punem lucrurile pe făgaşul normal”, a declarat managerul spitalului, Andrei Iordache.
O rearanjare a lucrurilor înseamnă mai degrabă redistribuirea personalului existent, pentru că viitorul contract de finanţare cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate nu dă motive prea mari de bucurie, în proiect fiind tarife mai mici.
Dacă personalul sanitar şi chiar şi bucătăresele, spălătoresele şi alte categorii de personal au putut fi preluate de la Scorniceşti la Slatina, 13 oameni din rândul personalului TESA au mers acasă. Este vorba de directorul financiar-contabil, opt economişti, un contabil, un referent I A, un şef birou (subinginer) şi un consilier juridic I. Pentru aceştia, Consiliul Judeţean Olt a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică sprijinul în vederea redistribuirii. Prin preluarea spitalului din Scorniceşti în s