Poliţistul local Mihai Ionescu a fost trimis în judecată cu propunere de arestare preventivă pentru luare de mită. Instanţa a decis însă cercetarea în stare de libertate pentru că înregistrările video pe care acesta apare şi cere o pretinsă mită unei vânzătoare nu sunt concludente
Luarea de mită s-ar fi produs în noiembrie 2012, când Mihai Ionescu şi un alt coleg de la Poliţia Locală au mers în control la o firmă din oraş pentru verificărilor necesare avizării programului de funcţionare.
Vânzătoarea a susţinut că respectivii poliţişti i-ar fi solicitat o anumită sumă de bani şi a a formulat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova un denunţ împotriva acestora.
După cercetări, la aproximativ 3 luni de la comiterea faptei, în februarie 2013, procurorul de caz a dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unuia dintre poliţiştii locali.
Judecătorii de la Curtea de Apel Ploieşti au apreciat însă că “din evaluarea probelor administrate până în acest moment al urmăririi penale nu rezultă suficiente date concludente ce susţin legitimitatea acuzaţiei privind presupunerea că ar fi pretins suma de 300 de lei de la denunţătoarea angajată în cadrul unei societăţi comerciale, pentru a nu aplica o sancţiune contravenţională”.
Din înregistrările surprinse de camerele video ale magazinului se poate observa momentul în care vânzătoarea a luat mai multe bancnote din casa de marcat, le-a numărat, ulterior a pus la loc o parte din bani, după care a plecat de lângă casa de marcat.
Instanţa de judecată a apreciat că “nu se poate stabili cu exactitate ce a făcut vânzătoarea în momentele ulterioare şi ce s-a întâmplat cu suma de bani”. Adică, este foarte posibil ca femeia să fi băgat banii în buzunar, şi apoi să fi formulat un denunţ pentru a justifica lipsa acestora.
Instanţa de judecată a respins atât propunerea de arestare preventivă, cât şi