Vrăjitoria nu mai este de mult un subiect tabuu pentru bucureşteni. Regina Magiei Albe Luminiţa, fiica ei vrăjitoarea Vanessa sunt doar câteva din ”tămăduitoarele” celebre pentru puterile lor vindecătoare. Între scepticism şi credinţă, între palate somptuase şi obiceiuri populare, vrăjitoarele din Capitală sunt extrem de căutate chiar şi în cele mai înalte cercuri.
Reporterii „Adevărul“ au fost chiar la casa uneia dintre cele mai cunoscute vrăjitoare din România, deja celebra „Regină a Magiei Albe, tămăduitoare, ghicitoare şi făcătoare de minuni” vrăjitoarea Luminiţa, cum se recomandă ea pe numele complet. Femeia trăieşte la nici 50 de metri de Penitenciarul Jilava, într-un duplex cu curte, cu alură de casă de ţară îmbogăţită un pic.
Ne-a primit la masă, la parter, singura cameră din casă, după spusele ei, unde, surpriză, becul era ars. Coincidenţă sau nu, mama cunoscutei vrăjitoarei Vanessa (cunoscută pentru activismul efervescent faţă de neadoptarea Legii Vrăjitoriei din 2010, dar şi pentru scandalul în care a fost implicată cu vedeta Oana Zavoreanu), ne-a ţinut un adevărat curs iniţiatic despre originile magiei albe, magiei negre, despre măcar o parte din instrumentele pe care le deţin vrăjitoarele din Bucureşti, dar şi despre tipologia problemelor pe care oamenii care vin la ea le au.
Vrăjitoria, „ca oricare altă meserie“
Sub lumina caldă, dar stranie a unei lumânări de ceară arzând într-o cănuţă, chiar lângă legătura de busuioc vechi, vrăjitoarea Luminiţa a explicat cum ea ştie că originile vrăjitoriei pornesc cam de pe vremea în care a apărut şi Mântuitorul Isus Hristos şi că această practică nu este anti-creştină, mai ales că şi vrăjitoarele sunt la rândul lor ortodoxe.
Mai mult decât atât, vrăjitoarea Luminiţa susţine că ea este în slujba binelui şi că nu o dată s-a întâmplat ca un duhovnic să trimită un credincios la ea, pentru