Nokia Lumia 920 se descurcă foarte bine la un capitol: administrarea (şi agregarea) contactelor. Am ajuns în a treia zi cu Lumia 920 şi azi vom discuta şi despre acele funcţii pe care încă le are orice telefon.
Săptămâna cu Lumia 920 ajunge la câteva capitole pe care până şi cele mai ieftine sau mai puţin dotate telefoane le acoperă. Este vorba de telefonie şi mesageria clasică, prin SMS, apoi administrarea contactelor şi meniul de setări.
Convorbire şi SMS
Sunetul în casca Lumia 920 este foarte bun, clar, te înţelegi foarte bine cu interlocutorul şi al doilea microfon anulează destul de bine zgomotele din jur. Dacă schimbi pe modul hands-free calitatea se păstrează şi din nou se simte plusul adus de al doilea microfon. Un minus este la dialer, meniul prin care formezi orice număr. Nu există un mod predictiv ca la Galaxy S3 să scrii doar o literă şi să te ducă la o listă de contacte care s-ar potrivi. Nici măcar nu poţi scrie doar o parte din nume şi să te ajute să-ţi sugereze cine s-ar potrivi. Poţi doar să formezi un număr, iar dacă vrei un contact să-l cauţi în agendă.
Răspunzi la un apel abia după ce ai deblocat telefonul şi te decizi dacă accepţi convorbirea sau nu. Este puţin mai sigur decât la alte modele, deoarece nu poţi răspunde din greşeală în buzunar, spre exemplu. Toate modelele cu Windows Phone funcţionează la fel. Un minus al aplicaţiei de telefonie este că orice apel are locul său, nu sunt grupate sub numele unei persoane sau sub fiecare zi din săptămână. Dacă vorbeşti mult la telefon, acesta poate fi un dezavantaj, deoarece lista se încarcă foarte repede.
Aplicaţia pentru SMS-uri este destul de simplă - sau cel puţin este desenată astfel. Poţi ataşa poze (dacă foloseşti MMS-ul), ai meniul contextual şi câteva setări de bază. Un mare plus pentru orice dispozitiv cu Windows Phone 7.5 sau mai nou este că în această aplicaţi