Chiar şi mult hulitul Guvern Boc a alocat mai mulţi bani judeţului pentru drumuri şi pentru echilibrarea bugetelor locale decât actualul guvern.
La începutul anului 2012, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan cataloga bugetul repartizat Vrancei de Guvernul Boc ca „un buget al plângerii naţionale" şi o "bătaie de joc la adresa cetăţenilor Vrancei".
Între timp, puterea politică de la Bucureşti s-a schimbat, nu însă şi bugetul judeţului în 2013, care este sensibil egal cu cel de anul trecut, semn că liderul USL Vrancea s-a dovedit neputincios în convingerea şefilor săi să-l favorizeze cu bani în plus pentru judeţ.
La unele capitole putem spune că sumele sunt mai mici decât în 2012. Este vorba despre sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, care în 2012 au fost de 45,43 milioane de lei, iar în 2013 sunt în scădere cu două milioane de lei.
Mai mici sunt şi sumele pentru drumuri judeţene şi comunale. În cifre absolute, bugetul pe 2013 pentru asfaltări în judeţ este chiar mai mic decât în 2012.
Astfel, Vrancea va primi anul acesta 7 milioane de lei, faţă de 7,133 în 2012, adică puţin peste 1,5 milioane de euro, în condiţiile în care infrastructura rutieră iese serios şifonată din iarnă.
Un calcul simplu arată că în 2013, cu aceşti bani, s-ar putea asfalta maxim 6 kilometri de drum judeţean, în condiţiile în care un kilometru de covor asfaltic costă în jur de 250.000 de euro.
„M-am uitat pe buget şi este ca şi anul trecut. Urmează ca în două săptămâni să se definitiveze toate discuţiile legate de modul cum vor fi alocaţi banii, după cunoscuta formulă a Ministerului de Finanţe”, a declarat prefectul Cătălin Popescu.
O uşoară creştere a bugetului Vrancei se regăseşte la capitolul sume defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţelor, Vrancea primind 4