* la Brăila nu a avut loc pichetarea Prefecturii, aşa cum s-a întâmplat în majoritatea judeţelor * totuşi, o delegaţie din partea lucrătorilor de la Poştă a depus o listă de revendicări la Prefectură * nemulţumirile se leagă de anunţata restructurare a Companiei Poşta Română, context în care ar urma să fie concediaţi, la nivel naţional, circa 2.800 de angajaţi
Mai multe acţiuni de protest ale angajaţilor Poştei Române au avut loc ieri dimineaţă, în faţa prefecturilor din mai multe judeţe ale ţării, dar şi a sediului companiei naţionale din capitală. La Brăila, în schimb, poştaşii nu au organizat acţiuni de stradă, aşa cum au făcut colegii lor din Buzău sau Vrancea. Totuşi, o delegaţie din partea organizaţiei sindicale a salariaţilor Oficiului Judeţean de Poştă Brăila a trecut pe la Prefectură, unde a lăsat un material scris cuprinzând revendicările formulate la nivel naţional.
Reprezentanţii Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) au anunţat că angajaţii Poştei au luat decizia de a continua protestele începute în luna februarie, ca urmare a măsurilor luate de autorităţi după acţiunile din 12 februarie. "După miting, au început o campanie de prigonire şi acţiuni de intimidare în unele judeţe. Au fost chemaţi la Comisia de abateri disciplinare chiar şi cei care atunci se aflau în concediu sau aveau liber", a declarat liderul SLPR, Matei Brătianu.
Sindicaliştii solicită conducerii CNPR renunţarea imediată la "acţiunile de tip bolşevic", reamintind intenţia liderilor companiei de a desfiinţa peste 1.300 de ghişee poştale, de a reduce la jumătate numărul subunităţilor poştale, de a concedia peste 2.800 de angajaţi şi de a reduce drepturile altora.
De cealaltă parte, conducerea companiei a anunţat printr-un comunicat de presă că acţiunile de ieri au fost lipsite de temei: "Respectăm acordul încheiat cu sindicatu