Antrenorii lotului feminin de gimnastică au adus în pregătire, la Izvorani, 20 de sportive junioare cărora însă nu le pot asigura orele de şcoală şi asistenţă medicală
Surpriza zilei de ieri, de la Izvorani, nu a fost furnizată de şedinţa Adunării Generale de alegeri a COSR, unde Octavian Morariu a obţinut al treilea mandat de preşedinte. Ea s-a consumat în afara sălii unde cei 104 membri au votat şi printre care ar fi trebuit să se afle şi Mariana Bitang, şi Octavian Belu. Cei doi coordonatori ai lotului olimpic feminin de gimnastică au preferat însă să fie alături de cele 24 de sportive în sala de antrenament de lîngă.
Relaţie rece cu COSR
"De ce să ne prefacem că toate lucrurile sînt OK cînd nu sînt aşa?", a declarat Mariana Bitang la finalul şedinţei de pregătire. "De la începutul anului s-au alăturat titularelor de la lot douăzeci de junioare şi de atunci ne-am mutat la Izvorani pentru că în alt loc nu am fi putut să lucrăm cu atîtea sportive. Dar aici, noi antrenăm în ilegalitate!", a exclamat antrenoarea.
"Acestor sportive junioare trebuie să le asigurăm şcolarizarea. Sîntem obligaţi să le-o asigurăm şi nu putem", a completat Octavian Belu. Problema nu constă în lipsa profesorilor care să vină la Izvorani şi să le predea gimnastelor, ci în remunerarea acestora. Tehnicianul a povestit cum a căutat o soluţie şi la ministrul Nicolae Bănicioiu. "Legea ne permite să le oferim acestor profesori doar o masă pe zi, iar pe ei nu-i interesează să mănînce aici. Ei vor să primească bani în schimbul muncii lor. Am fost la ministrul Bănicioiu şi i-am spus că 25 de lei pe oră ar fi suficient. Un profesor s-ar alege în plus pe lună cu 500, maximum 700 de lei, ceea ce ar fi mulţumitor. dar ministrul mi-a explicat că legea nu ne lasă. Şi ce facem atunci!?", a izbucnit Belu.
Aceeaşi problemă se regăseşte la lot şi în plan medi