Vinete - împotriva colesterolului mărit
Un studiu recent, efectuat la Institutul Linus-Pauling din statul Washington, arată că vinetele conţin substanţe active ce pot reduce valorile prea ridicate ale grăsimilor din sânge. Aceste substanţe se găsesc doar în miezul de vânătă. Modul cel mai sănătos de preparare a vinetelor este coacerea lor, cu coajă cu tot şi fără grăsime. Este interzis consumul vinetelor crude, deoarece conţin solanină, o otravă care se distruge prin încălzire. Dar nu renunţaţi la medicamente, vinetele reprezintă doar un tratament suplimentar!
Polen contra hipertensiunii
La institutul de farmacologie din cadrul Academiei de Ştiinţe Medicale din Rusia (Tomsk) a fost demonstrat faptul că polenul din stup - denumit, încă din antichitate, polen melbrosia - poate reduce, în mod uşor şi natural, hipertensiunea arterială. Pentru aceasta, se iau zilnic de 3 ori, câte 3 capsule de polen (de la farmacie), vreme de câteva luni. Polenul este, în acelaşi timp, şi un întăritor. El este, însă, doar un supliment, fără a putea înlocui medicamentele prescrise de medic.
Fructele reduc hipertensiunea arterială
La celebra Harvard School din Boston a fost încheiat, de curând, un studiu, din care rezultă clar că persoanele care mănâncă fructe în mod regulat (renunţând chiar la alimente, la anumite mese), îşi pot ţine sub control, pe parcursul timpului, tensiunea arterială. Explicaţia: fructele alimentează organismul cu fibre, dar şi cu substanţe minerale precum magneziul şi potasiul, adică exact acele componente alimentare care reduc riscul de hipertensiune.
Brânza de vaci pentru combaterea hipertensiunii
Dacă sunteţi hipertensivi, consumaţi brânză de vaci în mod regulat. Brânza de vaci are substanţe componente ideale, precum potasiul, calciul şi magneziul. Consumaţi