Vestea bună este că Real Racing 3 este un joc foarte bun şi gratuit în acelaşi timp, iar vestea rea este că gratuitatea în cauză nu ţine la infinit, ci mai precis câteva curse.
Am testat jocul Real Racing 3 pe un Galaxy S3 cu sistemul de operare standard. Durează câteva minute bune până ajungi să joci propriu-zis, timp în care tot descarci diverse pachete pe care RR3 le foloseşte. Ai nevoie de WiFi, asta e cert. Apoi, intri în acţiune şi începi să concurezi alături de ceilalţi. Prima cursă este interesantă, maşina e bună, dar e doar începutul, abia apoi începi să consumi bani.
Jocul este gratuit, dar funcţionează pe principiul freemium, adică are implementat sistemul de micro-tranzacţii în joc, ceea ce înseamnă că dacă rămâi fără bani virtuali, va trebui să-i suplimentezi cu unii reali. În loc să plăteşti din start 1 dolari sau 10 dolari, plăteşti pe parcurs. Acesta este, chiar şi aşa, primul joc gratuit al francizei.
Controlul maşinii este destul de bun, controlezi totul prin mişcarea telefonului, iar de frânat poţi s-o faci prin atingerea ecranului oriunde. Dacă nu-ţi place asta, poţi schimba, ai la dispoziţie diverse alte combinaţii. Se pare că inteligenţa artificială din joc, cea contra căreia poţi juca, este bazată pe aptitudinile altor jucători, astfel că o cursă ar trebui să fie cu atât mai interesantă.
Jocul abundă de evenimente la care să participi, peste 900, şi ai o gamă destul de largă de circuite şi tipuri de circuite. Participarea la eveniment se face însă numai dacă ai maşina potrivită pentru cursă. Aici intervine problema mare, dacă priveşti din perspectiva că jocul e gratuit: nu ai prea multe şanse de a participa la curse pentru că nu ai o maşină bună. Poţi investi bani şi se rezolvă.
Maşinile sunt valorificare în gold, iar pentru 1.000 trebuie să plăteşti 100 de dolari. Unele maşini se apropie de acest preţ. În