Reprezentanţii Partidului Poporului - Dan Diaconescu au iniţiat un proiect pentru amenajarea la Braşov a unei clinici, care să ofere servicii de înalt profesionalism, astfel ca să fie atraşi chiar şi pacienţi din ţările învecinate
Atraşi de mirajul salariilor de mii de euro, medicii români au luat, rând, pe rând, calea clinicilor de renume din străinătate. În ultimii cinci ani, peste 14.000 de medici au preferat să profeseze în străinătate, unde un medic rezident câştigă şi 2.500 de euro, iar un specialist chiar şi 10.000 de euro. Acest lucru nu a fost lipsit de urmări, sistemul sanitar românesc devenind tot mai bolnav, astfel că pentru a beneficia de tratamente de calitate şi pacienţii sunt nevoiţi să migreze şi ei spre astfel de clinici.
De exemplu, la AKH, Spitalul Universitar din Viena, se duc românii care vor un alt fel de tratament, trimişi chiar de medicii români, care nu dispun de logistica necesară derulării unui act medical de calitate, ori sătui de spitalele de la noi din ţară. AKH este al treilea spital ca mărime din lume şi unul dintre cele mai renumite - are o suprafaţă de 240.000 de metri pătraţi, dintre care 10 mii doar laboratoare de cercetare, are 9.000 de angajaţi (1.400 de medici şi de două ori mai multe asistente), 2.200 de paturi şi 51 de săli de operaţie.
Clinica vieneză este un model pe care reprezentanţii Partidului Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD) vor să îl implementeze şi la Braşov. „Viena a ajuns acum colacul de salvare al pacienţilor din România. Unele clinici chiar şi-au făcut şi site-urile în limba română şi au apăru şi firme care fac intermedierea cu aceste clinici. Partidul Poporului va iniţia un proiect pentru deschiderea unei clinici la Braşov, care să devină centru de excelenţă în domeniu. Avem potenţial uman şi avem şi o facultate de profil la Braşov”, a precizat Marius Coste.
În patru ani