Familia Rădoaie a cerut dreptul la replică la declaraţiile făcute la începutul acestei săptămâni de procurorul criminalist, Ioan Boţoc, care se ocupă de ancheta în cazul jandarmului ucis anul trecut, la Consulatul Germaniei din Sibiu.
Cei doi soţi, Melania şi Adrian Rădoaie, au dorit să precizeze, în primul rând, că declaraţiile făcute marţi, 26 februarie, de procurorul din acest caz, potrivit cărora “înregistrările au fost efectuate în condiţiile legii şi justificat”, sunt în contradicţie cu legea care interzice încălcarea vieţii private, excepţie făcând doar cazurile de siguranţă naţională.
Adrian Rădoaie mai spune că singura lui legătură cu victima Marius Paliuc a fost faptul că cei doi au fost colegi de liceu în perioada 1992-1995, dar că de atunci nu au mai ţinut legătura.
În plus, soţii Rădoaie spun căfamilia lor nu locuieşte pe strada Lucian Blaga, unde a avut loc crima, adresa lor fiind în Cartierul Vasile Aaron, la mai mult de 2 kilometri distanţă de locul evenimentului.
Soţii Rădoaie povestesc că au fost chemaţi să dea declaraţii în acest caz pentru prima dată în luna februarie 2013, la aproape un an de la uciderea jandarmului Marius Paliuc, iar calitatea acestora în dosar, potrivit citaţiei pe care au prezentat-o, este de martori.
Pe de altă parte, procurorul Ioan Boţoc a declarat că cei doi au fost suspecţi în acest caz încă de la începutul anchetei, fapt asupra căruia Adrian Rădoaie crede că ar fi trebuit să fie informat, pentru a se putea apăra în consecinţă.
O altă întrebare pe care şi-o pune familia Rădoaie este “de ce a fost nevoie să mai fie prelevate probe ADN din dormitorul conjugal, când ei au acceptat prelevarea probelor în declaraţia dată la secţia de poliţie”. Adrian Rădoaie se teme că procurorii nu deţin, de fapt, ADN-ul de la locul faptei şi încearcă să îl înlocuias