Oficial, termenul de „friend zone” (zona prieteniei n.r.) a fost inclus în lista termenilor din dicţionarul online al Universităţii Oxford. Includerea termenului în prestigiosul dicţionar este surprinzătoare din moment ce acesta era de aşteptat să apară în doar dicţionarele urbane, scrie „Huffington Post”.
Termenul a fost adăugat în dicţionarul online Oxford luna trecută, iar definiţia lui sună în felul următor: „osituaţieîncareexistăorelaţieplatonicăîntredouăpersoane,dintrecareunaareuninteresromanticsausexualnedeclaratpentrucealaltăpersoană.”
Termenul a devenit o scuză pentru cei care pur şi simplu nu pot accepta ideea că persoana la care ţin nu răspunde cu aceeaşi monedă. Dar luna aceasta s-a făcut dreptate prin recuperarea adevăratului sens al expresiei.
„Băieţiibuni” ai „zoneiprieteniei”
Recent, „zona prieteniei” a fost acaparată de de „băieţii buni” ai internetului, adică acei bărbaţi care se comportă frumos cu prietenele lor. Acei bărbaţi care ascultă ce probleme au amicele lor, care niciodată nu încearcă să profite de ele şi care, dintr-un motiv sau altul, se simt frustraţi că aceste femei nu se simt obligate să se culce cu ei.
Care mai este farmecul comportamentului cumsecade dacă nu ai parte de sex? Graţie magiei internetului, aceşti bărbaţi îşi pot exprima opiniile sexiste atâta timp cât sunt în siguranţa camerei lor. Ei sunt „băieţii buni” care au deturnat complet folosirea termenului de „zona prieteniei”, scrie şi „Hollywood.com”
„Veşti bune pentru voi, toţi plângăcioşii de pe internet, a căror incapacitate de a face fete să vă placă poate fi socotită ca nefiind vina voastră”, se amuză de situaţie publicaţia „Jezebel”.