Inspectorii de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Vrancea (DSVSA) nu au găsit carne de cal la abatoarele din Vrancea. Aceştia au verificat toată săptămâna, cantităţile de carne intrate şi ieşite din cele trei abatoare autorizate din punct de vedere sanitar veterinar, în ultimii trei ani. “Nu s-a găsit carne de cal în niciun abator. Am fost solicitaţi şi de colegii de la celelalte direcţii pentru a le spune care este situaţia la noi, dar nu este nicio problemă. Cei care sacrifică în Vrancea cai, o fac ilegal, nu prin abatoare şi ar trebui identificaţi de reprezentanţii Poliţiei”, ne-a declarat medicul veterinar Doru Calistru, directorul adjunct al DSVSA.
Verificările s-au făcut la cererea Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor care a cerut tuturor direcţiilor sanitar veterinare din ţară să verifice abatoarele autorizate sanitar veterinar pentru a descoperi dacă în acestea au fost sacrificaţi şi procesaţi cai, în ultimii trei ani.
Inspectorii de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Vrancea (DSVSA) nu au găsit carne de cal la abatoarele din Vrancea. Aceştia au verificat toată săptămâna, cantităţile de carne intrate şi ieşite din cele trei abatoare autorizate din punct de vedere sanitar veterinar, în ultimii trei ani. “Nu s-a găsit carne de cal în niciun abator. Am fost solicitaţi şi de colegii de la celelalte direcţii pentru a le spune care este situaţia la noi, dar nu este nicio problemă. Cei care sacrifică în Vrancea cai, o fac ilegal, nu prin abatoare şi ar trebui identificaţi de reprezentanţii Poliţiei”, ne-a declarat medicul veterinar Doru Calistru, directorul adjunct al DSVSA.
Verificările s-au făcut la cererea Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor care a cerut tuturor direcţiilor sanitar veterinare din