Inafara taierilor obisnuite de costuri, bancile locale incearca sa treaca de 2013- cel mai dificil an pentru ele- schimband din mers strategii, evaluandu-si cu strictele retelele si oamenii si cautand nise de profit pe care le testeaza cu agresivitate. De la crearea de produse bancare noi care ar putea fi preluate si de bancile mama si pana la descoperirea de noi zone de business, bancherii locali incearca orice pentru a supravietui. Pentru ca 2013 va fi anul in care va cantari cel mai greu in lupta pentru cota de piata iar in anumite cazuri chiar pentru supravietuirea pe piata. E drept, cu cat mai devreme au inceput restructurarile, cu atat mai bine pentru ele.
“Avem proiecte lansate sau pilotate in Romania care urmeaza sa fie extinse la nivel de grup: carduri contactless, platforma pt micro-antreprenori”, au transmis HotNews.ro oficialii celei mai mari banci locale dupa active. Banca a adus in piata cateva cateva modele de succes, care domina autoritar piata: centre imobiliare pentru ipoteci, birourile EU office, international Desk pt clienti IMM trans-nationali, modelul de servisare a clientilor private banking, dezvoltarile de canale directe (in special internet banking, aplicatii de smart phone), servicii de brokeraj online si produse structurate, sistemul de economisire – creditare: Banca pentru Locuinte.
Mai jos aveti cativa indicatori la nivelul sistemului bancar - evolutia numarului de salariati in ultimele 12 luni (defalcat pe centrala si retea), salariul mediu net/banca, profitul/salariat etc. Dati click pe imagine pentru marire.
Pe viitor, mai spun oficialii BCR, accentul va cadea pe abordarea particularizata a segmentelor de client pe dezvoltarea de competente pe industrii si pe serviciile de tranzactionare bancara.
Banca a inregistrat in 2012 o pierdere consistenta, iar noul executiv