De-a lungul arterei principale din Bună Ziua vor fi permise imobile cu funcţiuni mixte şi dotări. Reglementările sunt stabilite în noul Plan Urbanistic General.
Echipa care a lucrat la trasarea noilor reglementări de construire în oraş a introdus Bună Ziua în categoria zonelor care nu se mai pot repara „cum trebuie". Măsurile de corecţie aplicabile pentru parcelele neconstruite vizează însă modalitatea de amplasare a noilor construcţii şi tipurile de funcţiuni propuse.
În şedinţa de joi a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU) a fost prezentat pentru consultare un proiect al unui beneficiar privat care vrea să construiască un nou ansamblu de locuinţe colective în Bună Ziua. Acesta ar avea şi spaţii comerciale, spaţii verzi şi dotări sportive, conform planşelor. O parte din teren este încadrată acum ca suprafaţă de centru de cartier, iar o alta figurează în Unitate Teritorială de Referinţă (UTR) V5, respectiv culoar de protecţie faţă de infrastructura tehnică, în acest caz o magistrală de gaz.
Proiectul prevede cinci imobile de câte şapte apartamente, cu parter, două etaje şi încă unul retras, dar şi o clădire de servicii, spaţii comerciale şi birouri înspre str. Bună Ziua. Partea din zona V5 ar trebui amenajată cu spaţii verzi, terenuri de tenis şi spaţii de joacă, potrivit arhitectului Cristian Rus. „Am încercat să îi cooptez pe vecinii care au terenuri în zonă, dar fără succes", a precizat Rus. Terenul vizat are 7.920 mp, din care 5.300 mp construibili, pe care ar urma să se realizeze 35 de apartamente, dotări pe 315 mp şi 45 de locuri de parcare. Pentru amenajarea spaţiilor din zona magistralei de gaz va fi nevoie de aprobarea societăţii Transgaz.
Arhitectul Adrian Iancu, membru al CTATU, a propus schimbarea încadrării, fiindcă parcelarea propusă nu intră în reglementările centrelor de cartier. „Aşa cum toate car